Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Καχριμάνης: Παράταση Στις Δηλώσεις Για Το Κτηματολόγιο

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στα κτηματολογικά γραφεία Π.Ε. Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφησης Α.Ε.».

Οι βασικοί λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παράταση της προθεσμίας, όπως αναφέρονται στο έγγραφο του Περιφερειάρχη, είναι οι εξής:

Η ελλιπής στελέχωση των υποθηκοφυλακείων που εμπλέκονται στην κτηματογράφηση καθιστά δύσκολη και μακρόχρονη τη χορήγηση των πιστοποιητικών που απαιτούνται για την υποβολή της σχετικής δήλωσης.

Τα γραφεία που έχουν αναλάβει τη σχετικά διαδικασία κτηματογράφησης λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πέραν των εκατό (100) ατόμων ημερησίως, στην καλύτερη περίπτωση.

Στις περιπτώσεις που για τη δήλωση κάποιου ακινήτου απαιτείται η λήψη ενόρκων βεβαιώσεων ενώπιον του Ειρηνοδίκη ή Συμβολαιογράφου, η λήψη της είναι δυσχερής. Ήδη στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, η λήψη τους γίνεται ένα μήνα μετά από την υποβολή της σχετικής αίτησης, στα δε Συμβολαιογραφεία επικρατεί πολυκοσμία, η οποία καθιστά δύσκολο το έργο των συμβολαιογράφων, λαμβανομένου υπόψη του πολυσχιδούς έργου των συμβολαιογράφων (μεταβιβάσεις ακινήτων, πλειστηριασμοί – πληρεξούσια κ.λπ.

Λόγω της μετανάστευσης και της αστυφιλίας που υπήρξε μετά το έτος 1960 ιδίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ηπείρου, δυσκολεύεται το έργο των πολιτών, αφού η μακροχρόνια απουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε λάθος δηλώσεις ιδιοκτησίας αν αυτές υποβληθούν ηλεκτρονικά από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς τη λήψη στοιχείων μετά από επιτόπια μετάβασή τους, στο προς κτηματογράφηση ακίνητο.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νέων χωρών που κατά κύριο λόγο αφορά την Π.Ε. Ιωαννίνων δημιουργεί ακόμη περισσότερες δυσκολίες αν συνυπολογιστεί και η εμπλοκή που ήδη υπάρχει από την προσωρινή ανάρτηση των δασικών χαρτών, για τους οποίους παρεμπιπτόντως, πρέπει να ανοίξει νέα περίοδος ενστάσεων για χρόνο ίσο με τη διάρκεια του χρόνου κτηματογράφησης, γιατί δεν μπορεί το ίδιο ακίνητο διαφορετικά να δηλώνεται στο κτηματολόγιο και διαφορετικά να εμφανίζεται στο Ε9.

Ανακοίνωση προς τους Κτηνοτρόφους



για τη ορθή χορήγηση φαρμάκων

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:

«Εδώ και λίγο καιρό διαπιστώθηκε, σε πολλές εκτροφές της περιοχή μας αλόγιστη χρήση φαρμάκων στα ζώα κατά την περίοδο της γαλακτοπαραγωγής. Το παραπάνω γεγονός οφείλεται στη λανθασμένη τακτική κάποιων κτηνοτρόφων να μη συμβουλεύονται κτηνίατρο, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ασθένειες που μειώνουν την παραγωγικότητα των ζώων τους. Ως συνέπεια των παραπάνω είναι η καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος, η οικονομική ζημία των παραγωγών από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται και η υποβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος.

Για τους λόγους αυτούς ενημερώνονται και καλούνται οι κτηνοτρόφοι όπως:

Την περίοδο γαλακτοπαραγωγής να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση φαρμάκων.

Να ακολουθούν τις συστάσεις του κτηνίατρου ως προς τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου και το χρόνο αναμονής για το γάλα και το κρέας. Να μαρκάρουν τα ζώα στα οποία και χορηγήθηκαν φάρμακα, να εξαιρούνται από το άρμεγμα και να μην αναμειγνύεται γάλα από ζώα που έχουν πάρει αντιβιοτικά με γάλα προερχόμενο από υγιή ζώα.

Να γίνεται με προσοχή η χρήση σκευασμάτων τύπου σπρέι, γιατί οι μαστοί των ζώων μπορεί να έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια ψεκασμού κατά την αλλαγή στάσης του σώματος του ζώου.

Να μη χορηγούνται φάρμακα χωρίς ένδειξη για το είδος που εκτρέφεται.(πχ αντιβιοτικά βοοειδών σε αιγοπρόβατα)

Να τηρείται το Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής και τις συνταγές για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται.

Σημαντική για τον περιορισμό της χρήσης φαρμάκων είναι και η εφαρμογή ορθής γεωργικής πρακτικής:

Τήρηση των κανόνων καλής υγείας των ζώων (εμβολιασμοί, αυτεμβόλια, εφαρμογή προγραμμάτων επιτήρησης και ελέγχου ασθενειών, κλπ.)

•Τήρηση κανόνων καλής διαβίωσης των ζώων στην εκτροφή (εγκαταστάσεις, πυκνότητα των ζώων, συνθήκες περιβάλλοντος κλπ.)

•Τήρηση κανόνων υγιεινής στην εκτροφή (απομάκρυνση στρωμνής, απολυμάνσεις, διαχείριση αποβλήτων κλπ.)

Πηγή: http://ipiros.gr